2020

Ocular interiors

ophthalmology clinic in Kyiv

 

Location:

Kyiv, Ukraine

Completed:

2020

Area:

1420м²

 

 

From the beginning of the work on the interior, we knew that we were working with one of the best ophthalmology clinics in Europe. Six floors of technological, cozy and friendly atmosphere. We strived to create a comfortable and welcoming space for both visitors and doctors. 

 

 

Soft wood tones, textured walls and comfortable lighting make you feel at home. Every detail of the interior emphasizes the solid level and respectability of the clinic. A place where visitors can safely trust and staff can be proud of their involvement in a great mission - to form high standards of health care in Ukraine.

 

 

We were involved in the project when the building was chosen by the clients and the functional scheme was already developed. We have made some changes to the planning and are fully engaged in the future feelings and experiences of users.

 

After all, the atmosphere of the place was to be responsible for the first impression. The rest was taken over by the hospital team. The place and the team became an integral ecosystem of the future project.

 

The ground floor is designed for staff - dressing rooms, own buffet similar to a cafe with a kitchen as at home and terrace, archive and service rooms. A well-thought-out "clean path" for staff from outside to the workplace.

The first floor is the main one - a meeting place for visitors, a reception, a waiting room, a children's department, primary examination rooms, where you can pick up glasses and immediately choose it in the optician.

 

The second floor is diagnostic, all the most modern equipment is collected in one place.

The third floor is an operating room, where you can make a quick laser vision correction. The fourth floor - clean rooms of two operating rooms. Fifth floor - management, a place of responsible staff.

 

Our main task as interior architects was a combination of technology and comfort in the atmosphere of the clinic. Cause familiar pleasant sensations, but unusual for the medical space. Thanks to the common vision of what the clinic of the future should be, we managed to implement this project together with its founders.